FSF.hu 1%

nenikikMindenki, aki személyi jövedelemadót fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Adóbevallásod idején is gondolj azokra a klassz dolgokra, melyeknek csak egy kis szelete a számítógépes grafika kultúrájának elterjesztése szabad szoftveres alapon, s amely tevékenységek mögött az FSF.hu Alapítvány áll.

Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a LibreOffice, a GNOME, a Hunspell. De támogatjuk a szabad szoftvereket megismertető konferenciákat, kiadványokat, oktatóanyagokat, honlapokat — amint a mellékelt oldal (inkscape.hu) is mutatja.

Az 1%-ból befolyó támogatás a legfőbb bevételi forrásunk. Ha elégedett vagy a munkánkkal, és azonosulni tudsz céljainkkal, kérjük, nekünk ajánld fel adód 1%-át.

2015-ben az alábbi időpontok és szabályok érvényesek az SZJA 1%-ok felajánlásánál:

  • február 25.: egyéni vállalkozók
  • május 20.: önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 20-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.
A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni.

Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánja adni adója 1%-át:

A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-13

FONTOS!
A rendelkezésed csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig az te neved, lakcímed és adóazonosító jeled van.

Ennyi…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.