Flat design ikonok 1.

flaticons2

A Flat design stílus háromféle ikont használ: a vektorgrafikus színes, vektorgrafikus hosszú árnyékú és piktogram-szerű ikonokat. Ez utóbbi, nagyon egyszerű ikonokkal akár egy pályaudvar útbaigazító tábláin is találkozhatnánk. Bármelyik jó feladvány lenne egy kezdő Inkscape-felhasználó számára halmazműveletek gyakorlására (Inkscape könyv 56, 63–65. old.). De most nézzük meg, honnan szerezhetünk ilyen grafikákat ingyen!

flaticons3

Íme egy példa a stílusra, melyet ezen a bemutató oldalon találtam: Themefuse

Ha körülnézel ezen a sablonlapon, több helyen is találsz hasonló piktogramokat. Nem szeretnél vesződni a rajzolgatással? Inkább egy Flat design stílusú oldal tervezésére gyúrsz? Akkor neked találták ki a Flaticon ingyenes letöltő oldalát!

Nem szükséges regisztrálnod, enélkül is gyűjthetsz és letölthetsz piktogramokat. A kijelölt ikonok a MyIcons nevezetű kosárba kerülnek, ahonnan csoportosan letölthetőek. Én pl. a “Cats” kifejezésre kerestem, s ezt az aranyos szögletes cicát találtam.

flaticons4

A lehetőségek között van az “Iconfont” opció, amely SVG betűfájl, TTF, EOT és WOFF kiterjesztésű webfontokat tartalmaz. Érdemes persze ilyenkor több képecskét is összevadászni.

A PNG és PSD bitképes formátumok. Az SVG az Inkscape saját kiterjesztése, az EPS pedig egy általánosan használható vektorgrafikus formátum. A feliratokra kattintva letölthető a kosár tartalma. Kellemes gyűjtögetést a következő leckéig, melyben majd a hosszú árnyékú ikonokkal foglalkozunk. Megtalálni véljük a síkdesign önellentmondásait, azaz hogyan lehet visszacsempészni a harmadik dimenziót a Flat design-ba.

— kisanti —

catsflat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük